Exploziile solare produse în acest an.

Prima explozie solară foarte puternică din anul 2015 s-a produs pe 11 martie 2015 și a fost îndreptată direct către Pământ, relatează space.com.

 

Observatorul Dinamicii Solare al NASA, aflat pe o sondă spațială, a surprins imagini uimitoare ale exploziei în momentul în care aceasta s-a produs.

 

Această exlozie a cauzat căderea comunicațiilor radio de frecvență înaltă, potrivit cercetătorilor de la Centrul de Prognoză a Vremii în Spațiu din Boulder, Colorado, SUA.

„Este o nouă explozie solară importantă din Regiunea Activă 12297 pe măsură ce aceasta se deplasează pe discul solar. Aceasta este cea mai mare explozie pe care regiunea a produs-o până acum”, au anunțat cercetătorii într-un comunicat de presă.

 

În urma exploziei solare din 17 martie s-au produs aurore boreale vizibile şi din ţara noastră.

AURORA BOREALA VIZIBILA DIN ROMANIA: In noaptea de 17/18 martie 2015 din Romania a putut fi observat un spectacol rar si frumos pe cerul nordic – aurora boreala, ca urmare a exploziei solare produse in primele ore ale zilei de 17 martie 2015. Aurora a fost una foarte intensa, coborand mult spre sud, fiind observata din Alpi, Ungaria si Romania.

Fotografia de mai sus a fost realizata de astronomul bistritean Raul Truta care a reusit sa surprinda vizual si fotografic aurora boreala in seara zilei de 17 martie 2015, intre orele 23 și 23:30, din zona localitatii Blajenii de Jos, județul Bistrita Nasaud. Aurora a mai fost observata si din Harghita de Attila Munzlinger.

Aurora boreală, vizibilă în Harghita: fotografii spectaculoase cu fenomenul polar pe cerul României

Aurora boreală în Harghita FOTO facebook.com/attila.munzlingerCiteste mai mult: adev.ro/nlggpl
Aurora boreală deasupra oraşului Pilisszentkereszt, situat la 26 de kilometri distanţă de Budapesta FOTO Mediafax/AFPCiteste mai mult: adev.ro/nlggpl

Reclame

Despre gabionescu

Sunt pensionara. Am fost profesoara de fizica in Bucuresti. Imi place fizica, imi place sa-i fac si pe altii sa indrageasca fizica si imi plac copiii. Nu pot spune ca ma plictisesc la pensie. De cand am inceput sa scriu pe blog, caut mereu subiecte interesante, imagini frumoase si noutati in stiinta. M-as bucura daca as primi mai multe sugestii.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s