Mark Hicks: Prăpastia dintre religie și știință se închide tot mai rapid

„Nu renunța niciodată la ceea ce îți dorești să faci. Cel care are vise mărețe este mult mai puternic decât cel care are toată informația”, spunea unul dintre cei mai străluciți savanți ai lumii, părintele Teoriei relativității, Albert Einstein (1879-1955).

fizica

În noua sa carte „Surpriză: Acordul dintre fizica cuantică, relativitate și Biblie. Știința Modernă și Biblia susțin același lucru”, Mark Hicks a realizat o conexiune incredibilă între Biblie și fizica cuantică.

În noul său volum, Hicks reunește descoperirile unor titani ai științei, precum Albert Einstein, Neils Bohr și Werner Heisenberg, arătând beneficiile pe care acestea ni le-au adus, incluzând televiziunea, telefoanele mobile și computerele.

Potrivit autorului, atât învățăturile biblice, cât și fizica cuantică, afirmă că lumina este mecanismul prin care totul există (sau „pare” să existe). Fiecare atom emite sau absoarbe lumină, așa că fiecare gând, cuvânt, faptă sau obiect se manifestă prin intermediul aceluiași proces. Totul este energie, iar fundația elementară a universului este pur potențială. Biblia este în acord cu această idee, afirmând că lumina este mijlocul prin care Dumnezeu a creat Universul și prin care El continuă să țină toate lucrurile laolaltă.

În cartea sa, autorul folosește un limbaj accesibil, pentru a conduce cititorul către aceeași înțelegere la care a ajuns și el: fizica cuantică și Biblia susțin de fapt același lucru. Prăpastia dintre religie și știință se închide tot mai rapid.

Sursa: Internet.

Reclame

Despre gabionescu

Sunt pensionara. Am fost profesoara de fizica in Bucuresti. Imi place fizica, imi place sa-i fac si pe altii sa indrageasca fizica si imi plac copiii. Nu pot spune ca ma plictisesc la pensie. De cand am inceput sa scriu pe blog, caut mereu subiecte interesante, imagini frumoase si noutati in stiinta. M-as bucura daca as primi mai multe sugestii.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s