TOP 5 CURIOZITĂŢI despre 2014. POVEŞTI ciudate care pot deveni REALITATE |

O scurtă trecere în revistă cu privire la unele lucruri ciudate care s-ar putea întâmpla, în 2014 a fost realizată de Stranger Dimensions.

Experţii în numerologie  susţin că anul 2014 stă sub semnul numărului 7, care atrage norocul şi explică puterea acestui număr astfel: sunt 7 planete, săptămâna are 7 zile, iar curcubeul are 7 culori.

Această cifră prevesteşte împliniri, reconcilieri şi este de bun augur pentru noi începuturi.

Ce povești ciudate ar putea de veni realitate ? Am găsit 5 curiozități pe internet .

CURIOZITATE 1

China: Sky City, cea mai înaltă clădire din lume

Sky City, de 838 m, un zgârie-nori ce se ridică în Changsha, Hunan. În cazul în care va fi terminat, acest turn va fi cea mai înaltă cladire din lume, deoarece ar întrece în înălţime Dubai Burj Khalifa.

Cu toate acestea nu se ştie însă cum vor evolua lucrurile. Construcția la Sky City a început în 20 iulie 2013, dar există un oareceare scepticism cu privire la fezabilitatea proiectului, în special în ceea ce privește planurile ca proiectul să fie finalizat în mai puțin de un an. Deja au apărut unele blocaje.

CURIOZITATE 2

Legea lui Moore va fi istorie

Legea lui Moore prevede că „numărul de tranzistori pe circuite integrate se dublează la aproximativ fiecare doi ani”. Mulțumesc Wikipedia. Până în prezent legea a fost corectă, dar o realitate, a anului 2014, poate însemna sfârșitul acestui model tehnologic: economia.

Aceste limitări fizice nu sunt singura barieră pentru Legea lui Moore. Dezvoltarea noilor tehnologii de siliciu este pur și simplu din ce în ce mai avansată și mai scumpă. Din acest motiv, anul trecut, director DARPA, Robert Colwell a prezis că în 2014 Legea lui Moore îşi va afla sfârşitul. În cazul în care o companie ca Intel decide că e prea scump pentru a mai face şi alte investiții în aceste tehnologii, atunci finalul este aproape. Și ce va urma?

CURIOZITATE 3

International Cometary Explorer se va întoarce acasă

International Cometary Explorer a fost lansată în 1978 pentru a studia magnetosfera terestră şi interacţia acestuia cu vântul solar. Misiunea ei a fost ulterior schimbată pentru o întâlnire cu cometa Giacobini-Zinner în 1983. Mulţi ani s-a crezut că ICE nu mai funcţionează în prezent, dar anul trecut, semnalul radio al sondei a fost recepţionat din nou.

Acum sonda este pe o orbită în jurul Soarelui, apropiindu-se de Pământ în 2014, când se va putea decide plasarea sa într-un punct Langrange pentru studiul magnetosferei Soarelui sau poate porni într-o misiune de întâlnire a cometei Wirtanen în 2018. NASA va decide.

CURIOZITATE 4

Primul test de zbor pentru naveta spațială Orion

Primul zbor fără echipaj al vehiculului spaţial american Orion, succesor al navetelor spaţiale, capabil să transporte astronauţi dincolo de orbita terestră, va avea loc în septembrie 2014, a anunţat NASA.

Naveta spaţială este destinată pentru călătorii cu echipaj uman, pe Lună, pe Marte, pe asteroizi. Într-o periodă în care explorarea spațiului se află pe o pantă descendentă, este interesant să vedem cum  ESA și NASA conlucrează pentru a pune la punct noi navete spaţiale. Din păcate, în ceea ce privește misiuni cu echipaj uman pe Planeta Roșie, acest lucru nu se va întâmpla probabil prea curând.

CURIOZITATE 5

Vom explora Antimateria

CERN va efectua  unele noi experimente pentru explorarea antimateriei. Experimentul AEGIS, de exemplu, va măsura cum afectează antimateria, atracţia gravitațională a Pământului. Antimaterie este termenul folosit pentru definirea opusului materiei formate din atomi ce conțin protoni (particule pozitive), neutroni și electroni ( sarcini negative)  Când materia și antimateria se întâlnesc, acestea reacționează violent. Materia și antimateria se anihilează, lăsând în urma lor o formă de energie, stabilizată de obicei ulterior ca fotoni de înaltă energie (fotoni gamma).

Large Hadron Collider este un accelerator de particule, construit la Centrul European de Cercetări Nucleare CERN, între Munții Alpi și Munții Jura, lângă Geneva. Construcția a fost finalizată în mai 2008 și a costat peste trei miliarde de lire sterline. Deși au fost exprimate destule temeri privind siguranța experimentului, în comunitatea științifică există un consens despre coliziunile dintre particule efectuate de LHC, adică acestea nu prezintă niciun pericol pentru omenire.

EVZ.ro

Reclame

Despre gabionescu

Sunt pensionara. Am fost profesoara de fizica in Bucuresti. Imi place fizica, imi place sa-i fac si pe altii sa indrageasca fizica si imi plac copiii. Nu pot spune ca ma plictisesc la pensie. De cand am inceput sa scriu pe blog, caut mereu subiecte interesante, imagini frumoase si noutati in stiinta. M-as bucura daca as primi mai multe sugestii.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s