Fenomen ASTRONOMIC important: polii magnetici ai Soarelui s-au inversat. Ce urmează?

PUBLICAT

Miercuri, 1 Ianuarie 2014 15:33 -Realitatea.net.

Câmpul magnetic al Soarelui şi-a inversat polaritatea, marcând jumătatea celui de-al 24 ciclu solar care va fi complet peste 11 ani.

Experţii NASA susţin că polul sudic al astrului s-a deplasat spre cel nordic, în cele din urmă ele schimbându-şi polaritatea.

Acum, câmpurile magnetice vor începe să se deplaseze în direcţii opuse până când vor închide ciclul de 22 de ani care va culmina iar cu inversarea polarizării.

„Inversarea câmpului magnetic al Soarelui este un eveniment important”, a explicat dr. Tony Phillips de la NASA.

„Stratul exterior al Soarelui (cunoscut sub numele de heliosferă) se extinde la miliarde de kilometri dincolo de Pluto. Modificările legate de polaritatea câmpului ajung până la sondele Voyager care au pătruns în spaţiul interstelar”, a mai explicat acesta.

Campul magnetic al Soarelui si-a inversat polaritatea (Video)

Schimbarea polilor magnetici ai Soarelui ar putea „merge” dincolo de sonda Voyager, singurul obiect facut de om care a trecut de granitele sistemului nostru solar.

In 11 ani, polii magnetici ai Soarelui se vor deplasa, incet, incet, inapoi, punctul culminant fiind chiar peste 11 ani cand se va incheia ciclul de 22 de ani. Se asteapta ca particulele incarcate cu energie sa „ajute” la exploziile de supernove si la alte evenimente importante in galaxia noastra. -Yoda.ro

Inversarea polilor este insotita de o crestere a nivelului de turbulente si a numarului de pete pe soare care genereaza ejectii de masa coronara. Asta se traduce prin anomalii in functionarea radio-comunicatiilor, tele-comunicatiilor si a retelelor electrice.

  • Soare

PRO TV

Soare

Reclame

Despre gabionescu

Sunt pensionara. Am fost profesoara de fizica in Bucuresti. Imi place fizica, imi place sa-i fac si pe altii sa indrageasca fizica si imi plac copiii. Nu pot spune ca ma plictisesc la pensie. De cand am inceput sa scriu pe blog, caut mereu subiecte interesante, imagini frumoase si noutati in stiinta. M-as bucura daca as primi mai multe sugestii.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s