Efectele Laserului de la Magurele: Zece blocuri ridicate de britanici

Articol sponzorizat de GTS. Sursa: Ziare.com

Efectele Laserului de la Magurele: Zece blocuri ridicate de britanici - Cat costa un apartament

Aproximativ 1.000 de cercetatori in fizica si chimie si ingineri din centre internationale renumite vor veni anual in orasul Magurele pentru a lucra in laboratorul ELI-NP (Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics), care urmeaza sa fie construit in spatele reactorului nuclear din localitate.

„In contextul actual, in care laboratorul stiintific ELI-NP implementat de Uniunea Europeana va atrage numeroase oportunitati, orasul Magurele trebuie sa se dezvolte pe partea de constructii civile.

Investitiile in constructiile civile vor aduce beneficii multiple pentru guvern, investitori, societate civila si locuitorii orasului. Incurajez si sustin toate proiectele care pot contribui la dezvoltarea orasului si comunitatii din Magurele”, a declarat Narcis Constantin, viceprimarul orasului Magurele.

Un complex rezidential ridicat de un grup de investitori britanici a fost inaugurat la Magurele, investitia venind in contextul in care se preconizeaza ca in cativa ani orasul, situat la 12 kilometri de Bucuresti, va fi „Mecca oamenilor de stiinta” din toata lumea.

Intr-o jumatate de an, investitorii britanici au ridicat zece blocuri in ideea de a oferi locuinte la preturi rezonabile pentru savantii care lucreaza la Institutul pentru Fizica Pamantului de la Magurele si pentru cei care vor fi angajati sa faca studii la cel mai puternic laser din lume.

„Este extraordinar ca suntem implicati in acest proiect de la Magurele, unde se face istorie cu proiectul ELI prin crearea celui mai puternic laser din lume si ca avem fantastica oportunitate sa pasim pragul acestui oras”, a explicat unul dintre investitorii britanici, Richard Cope.

In complexul rezpectiv, o garsoniera costa 20.000 de euro, iar un apartament cu patru camere nu depaseste 70.000 de euro, primii cumparatori achizitionandu-si noile locuinte inca de la inaugurarea complexului.

In total, investitia de la Magurele va fi de 293 de milioane de euro, bani proveniti din fondurile structurale.

Laboratorul de la Magurele va fi dat in functiune in 2017, odata cu celelalte doua laboratoare, din Cehia si Ungaria.

Reclame

Despre gabionescu

Sunt pensionara. Am fost profesoara de fizica in Bucuresti. Imi place fizica, imi place sa-i fac si pe altii sa indrageasca fizica si imi plac copiii. Nu pot spune ca ma plictisesc la pensie. De cand am inceput sa scriu pe blog, caut mereu subiecte interesante, imagini frumoase si noutati in stiinta. M-as bucura daca as primi mai multe sugestii.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s