Scrisoarea lui Einstein

Albert Einstein – Scrisoarea care a stat la originea Proiectului Manhattan

Albert Einstein - Scrisoarea care a condus catre Proiectul Manhattan

Un pacifist renumit, atunci cand a scapat de sub controlul nazistilor in Germania, zburand catre SUA, in 1933, Albert Einstein a spus: „Detest armele si orice fel de violenta”.

Sase ani mai tarziu, Einstein si emigrantul ungur Leo Szilard i-au trimis o scrisoare lui Franklin Delano Roosevelt, in care au vorbit despre amenintarea reala reprezentata de oamenii de stiinta germani care construiau bomba atomica, cerand Guvernului SUA efectuarea unor cercetari privind uraniul.

Scrisoarea si intalnirile dintre Einstein si Roosevelt au declansat seria de evenimente care a condus la Proiectul Manhattan in 1942, facand  din SUA singura natiune care a realizat cu succes bomba atomica in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

In 1954, inainte sa moara, Einstein si-a reconsiderat pozitia spunand ca a facut una dintre cele mai mari greseli din viata lui atunci cand i-a trimis scrisoarea respectiva presedintelui Roosevelt, recomandand producerea bombei atomice.

Sursa: Ziare. com

Reclame

Despre gabionescu

Sunt pensionara. Am fost profesoara de fizica in Bucuresti. Imi place fizica, imi place sa-i fac si pe altii sa indrageasca fizica si imi plac copiii. Nu pot spune ca ma plictisesc la pensie. De cand am inceput sa scriu pe blog, caut mereu subiecte interesante, imagini frumoase si noutati in stiinta. M-as bucura daca as primi mai multe sugestii.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s