Furtuna solară din 23 – 08 – 2013

Din 20 August, 2013, Pamantul este “lovit” de o furtuna magnetica, produsa de o uriasa explozie solara.

cometa soareFenomenul va dura cateva zile, timp in care, persoanele mai sensibile se pot simti rau, ne anunta medicii. Amețeli, dureri de cap și alte simptome sunt provocate de acest fenomen. Viteza cu care norul de particule cosmice se apropie de Pământ este foarte mare, de 917 km pe secundă.

Tesutul nervos este extrem de sensibil la orice fel de radiație și o creștere a cantității radiațiilor asupra corpului și asupra creierului poate produce modificări in structurile centrale. Persoanele cu afecțiuni cardiace, cerebrale, vârstnicii si femeile insărcinate este bine să evite zilele acestea plimbarile.

Specialiștii spun însă că actuala furtună magnetică este una de intensitate mică, indicele de tulburări geomagnetice ajungând la nivelul 5 pe o scară de la 1 la 10.

Cei care călătoresc in aceste zile cu avionul pot fi supuși însă unui nivel de radiații mai mare decât cel obișnuit la altitudinea respectivă

Există  și o parte frumoasă. Rafalele de plasmă proiectate in spațiu formează un spectacol fascinant pe cer odată ce ajung în câmpul magnetic al Terrei. Fenomenul a fost observat deja în Nordul Statelor Unite, în nordul Norvegiei sau al Suediei.

Sursa; protv

aurora polară în Laponia- 2013

Știință și Tehnică;  

Experţii au declarat că nu se aşteaptă la disfuncţionalităţi majore pe Terra.

Încă de la începutul acestui an, anumiţi oamenii de ştiinţă au avertizat că o furtună solară mai puternică ar putea avea loc în 2013 şi ar fi asemănătoare celei din 1958, când s- a întrerupt comunicarea radio din SUA.

Furtuna magnetică

Reclame

Despre gabionescu

Sunt pensionara. Am fost profesoara de fizica in Bucuresti. Imi place fizica, imi place sa-i fac si pe altii sa indrageasca fizica si imi plac copiii. Nu pot spune ca ma plictisesc la pensie. De cand am inceput sa scriu pe blog, caut mereu subiecte interesante, imagini frumoase si noutati in stiinta. M-as bucura daca as primi mai multe sugestii.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s