Laser- aplicatii in acupunctură

„LASER” este un acronim pentru Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. – Lumina Amplificata prin Stimularea Emisiei de Radiatii.

Scriu acest articol deoarece am avut norocul sa cunosc un medic si, in acelasi timp, un om deosebit care trateaza o serie de afectiuni prin Laseracupunctura. Este Doctorul Corneliu Moldovan, directorul Institului National de Medicina Complementara si Alternativa, Presedintele Societatii Romane de Acupunctura si unul dintre specialistii marcanti ai Clinicii QI.
La usa cabinetului Dr. Moldovan sunt in permanenta oameni cu diferite suferinte, unele foarte grave, copii și vârstnici încovoiați de ani și de dureri, iar dânsul nu pleaca până nu tratează cu acelasi calm,  blândețe și  profesionalism și ultimul venit.  Aparatura din acest cabinet este de ultima generatie, generatoare LASER de diferite lungimi de undă și de diferite puteri pe care doctorul le manuiește cu multă precizie explicând pacientului despre ce este vorba.

Inainte de a scrie acest articol am citit si pe internet un interviu al Dr. Moldovan pentru „PUTEREA.”

018-Photo1092016-Photo1082014-DSC00497Fotografie0185Fotografie0192Fotografie0191Fotografie0195fotografie0196_001Fotografie0194006Lumina naturala este obtinuta prin emisia spontana de radiatii (de unde luminoase) in urma trecerii atomilor din stari energetice superioare in starea fundamentala. Domeniul vizibil este cuprins intre rosu cu lungimea de unda de aproximativ 700- 750 nm (nanometri ) si violet cu lungimea de unda de aproximativ 400- 450 nm. (r.o.g.v.a.i.v.)

additivecolormixiing

additivecolormixiing

descompunerea luminii la trecerea printr-o prisma optica.(dispersia luminii)

descompunerea luminii la trecerea printr-o prisma optica.(dispersia luminii)

Prin anumite metode asupra carora nu ma voi opri aici, emisia luminii se poate face stimulat, tranzitiile energetice in atomi fiind provocate de factori externi. In acest caz se va obtine o singura culoare de intensitate foarte mare si de o mare directionalitate. Se obtine astfel efectul LASER.

laser cu lumina verde

laser cu lumina verde

spotul luminos al unui fascicul laser

spotul luminos al unui fascicul laser

spot luminos al luminii albe

spot luminos al luminii albe

Laseracupunctura  presupune aplicarea unei surse de lumină laser în punctele tradiţionale de acupunctură si tratează de la durerile articulare pana la nevralgii sau ulcer.

 

Metoda este aplicată de ani buni  în centre de specialitate din România şi este descrisă de specialişti drept o adevărată “punte de legătură între medicina modernă, fizioterapie, fototerapie şi medicina tradiţională extrem orientală”. Practic, în cadrul acestor şedinţe de laseracupunctură se aplică surse de lumina laser – în general în spectru roşu (vizibil) şi infraroşu (în invizibil) – în punctele tradiţionale de acupunctură. „În acest context, laserul devine un ac virtual. Energia pe care acesta o poartă şi o transmite organismului uman nu este însă deloc virtuala. Ea stimulează punctele de acupunctură. Aceste puncte au caracteristici electro şi termodinamice distincte care le deosebesc de tegumentul învecinat”, explică specialiştii modul în care această procedură acţionează.

 

Prin laseracupunctura se produce o stimulare – cu un stimul minimal laser, extrem de slab – care acţionează asupra organismului uman, fie cu efecte tonifiante (cum se numesc în medicina tradiţională chinezească)/ sau stimulante în medicina alopată, fie cu efecte dispersante/ calmante. Practic, în loc ca pielea să fie înţepată cu clasicele ace de acupunctură, pe locul unde ar fi trebuit introdus acul se aplică laserul, fie „în contact ferm”, fie de la distanţă sau prin scanarea zonei. Laseracupunctura combină indicaţiile deja clasice ale acupuncturii stabilite de către Organizatţia Mondială a Sănătăţii cu indicaţiile aplicării biostimulării laser de joasă putere, mai afirmă specialiştii care aplică această metodă de tratament.

 

În ceea ce priveşte bolile care se tratează prin această metodă combinată, ele sunt extrem de numeroase. De la tratamentul durerii cronice sau a celei acute, a durerilor articulare, musculare, până la tratamentul bolilor reumatice cronice degenerative, cum sunt artrozele şi poliartrozele, artritele cronice. O indicaţie particulară a laseracupuncturii este tratamentul hidrartrozei (acumularea de lichid în articulaţia genunchilor), afecţiune în care, după urmarea acestui tratament, uneori nu mai este nevoie de evacuarea prin puncţie a lichidului din articulaţie. Alte domenii importante în care laseracupunctura este indicată sunt tratamentul diferitelor tipuri de edeme periferice, bolile neurologice (nevralgii, pareze, sechele după accidente vasculare cerebrale) şi bolile interne funcţionale cum ar fi ulcerul gastro-duodenal cronic, dischinezia biliară fără pietre, colicile abdominale fără o cauză organică, manifestă.

 

 

Dr. Corneliu Moldovan ţine să sublinieze faptul că tipurile de laser utilizate în laseracupunctură au o putere extrem de redusă, se aplică pe durate limitate de timp (câteva minute) şi nu prezintă nici un efect secundar. Radiaţia laser utilizată nu este radioactivă şi nu produce durere. “Pentru acupunctura modernă, laseracupunctura reprezintă un progres tehnologic normal care se îmbunătăţeşte de la an la an cu echipamente din ce în ce mai performante, care cresc aria de aplicaţii iniţiale atât ale acupuncturii, cât şi ale laserului de joasă energie. Mai trebuie spus că, datorită adaptoarelor optice, această metodă se poate aplica la mai mulţi bolnavi în acelaşi timp.”

Nu arde, nu radiează, nu doare!


Reclame

Despre gabionescu

Sunt pensionara. Am fost profesoara de fizica in Bucuresti. Imi place fizica, imi place sa-i fac si pe altii sa indrageasca fizica si imi plac copiii. Nu pot spune ca ma plictisesc la pensie. De cand am inceput sa scriu pe blog, caut mereu subiecte interesante, imagini frumoase si noutati in stiinta. M-as bucura daca as primi mai multe sugestii.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s